Ieškoti prekės:
Detalesnė paieška

Knygos, blankai

>

Vaikų ir jaunimo literatūra

Vaikų ir jaunimo literatūra
KNYGŲ KOMPLEKTAS. Domas ir Tomas (11 knygų)
12%
12%
3.4 / 5
3.4 stars, based on 47 reviews

KNYGŲ KOMPLEKTAS. Domas ir Tomas (11 knygų)



Kaina: 113.00 €
Speciali Kaina: 100.00 €
Sutaupyk: 13.00 €
113.00

Tomas Dirgėla – vaikų rašytojas, užaugęs Palangoje ir pradėjęs kurti jau pradinėse klasėse. Kai sykį susitiko dvi jo pusės – Meilė kūrybai ir Meilė vaikams – nebeliko nieko kito, kaip tik imti ir rašyti mažiesiems! Tomo nuomone, pasaulį nuo liūdesio gali išgelbėti tik vaikai ir juokas. Tomas Dirgėla yra parašęs jau per dešimt vaikų mėgstamų kūrinių, o savo mylimą rašytoją skaitytojai atpažįsta net gatvėje ar prekybos centre!

1. „Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“. Miestamiesčio miesto Miestiečių mokykloje sujudimas – dingo valytojo Valiaus šluota. Direktorius Liudas Mėmė nusprendžia – anokia čia bėda. Kol šluota atsiras, grindis galima iškloti laikraščiais. Deja, netikėtai užsukusiam mokyklų inspektoriui Kukulaičiui ši mintis neatrodo tokia puiki. Direktorius vaikšto susiėmęs už galvos – jei po savaitės grįžęs inspektorius ras netvarką, mokyklai bus... šakės!
Staiga pasidaro labai svarbu, kas, kada ir kodėl pavogė šluotą. Tirti bylą imasi 4B klasės mokiniai Domas ir Tomas. Detektyvus užgriūva klausimų lavina, negana to, kažkas siuntinėja grasinančias žinutes. Viskas dar labiau susipainioja paaiškėjus, kad į visa tai įsivėlusi ir Tomo meilė Upė. Ar ji išvien su blogiukais? Ir kodėl saldainių pardavėjos rankose granatsvaidis? O kur dar poezijos konkursas... Čiupk į rankas knygą, nes tokio detektyvo tau tikrai dar neteko skaityti!

„Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“ 2017 m. pelnė Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Antrąją premiją už geriausią metų knygą vaikams.

2. „Domas ir Tomas. Išklerusio autobuso detektyvas“. Ar prisimeni Domą ir Tomą? Miestamiesčio mokyklos 4b klasės mokinius? Pačius kiečiausius detektyvus pasaulyje? Jų nuotykiai tęsiasi! Šįkart Domas ir Tomas vyksta į ekskursiją. Ir visai ne į kokį nuobodų muziejų, o į pačią smagiausią vietelę pasaulyje. Ir ne šiaip kokiu kledaru, o naujutėlaičiu mokyklos autobusu BRUM ČIANG DRAGON 2381!

Deja, ne visi mano, kad ši kelionė – puiki mintis. Kas tie paslaptingi niekšai, visaip mėginantys sužlugdyti ekskursiją? Ir kokia jiems iš to nauda? Domas ir Tomas suburia komandą, pavadinimu „Komanda“, ir griebiasi naujos bylos. Ar jiems pavyks išgliaudyti šį kietą riešutėlį? Perskaityk ir sužinosi.

Įspėjimas! Prilaikyk pilvą, kad neplyštų iš juoko!

3. „Domas ir Tomas. Mokyklos vaiduoklio mįslė“. Domas ir Tomas kviečia išnarplioti dar vieną beprotiškai įdomią ir šiurpią bylą!
Vis dar manai, kad vaiduokliai gyvena tik kapinėse, rūsiuose, apleistuose dvaruose ar kitose šiurpiose vietose? Vadinasi, dar nepažįsti vaiduoklio BŪ. Jis gyvena Miestamiesčio miesto Miestiečių mokykloje ir privirė tiek košės, kad direktorius Liudas Mėmė tikrai nepajėgs visko išsrėbti vienas. Detektyvai Domas ir Tomas turi lygiai savaitę sugauti vaiduoklį BŪ, antraip... mokyklai šakės! Manai, nieko naujo? Taip tik atrodo. Nuotykiai su Domu ir Tomu visada būna kitokie!
Jei tau patiko istorija apie dingusią šluotą ir išklerusį autobusą (ar bent viena iš jų), vadinasi, ši knyga – kaip tik tau!
LAUKIA DAUG ŠUNYBIŲ IR VAIDUOKLYBIŲ!!! Prisijunk!

4. „Domas ir Tomas. Virėjos Irenos byla“. Pati nemėgstamiausia Miestamiesčio Miestiečių mokyklos mokinių vieta per amžius buvo valgykla. Kaip ir visur. Bet vieną dieną viskas apsiverčia aukštyn kojomis ir prie tos valgyklos kasdien ima driektis ilgiausios eilės! Atrodo, nieko čia blogo? Bet kai vaikams ima byrėti dantys, Domui su Tomu kyla įtarimų dėl naujosios mokyklos virėjos Irenos Kulšytės. Kas ji? Ko naujoji virėja iš tiesų deda į savo patiekalus? Kaip su šia istorija susijęs Kulšytės vyras? O kokių nesuvestų sąskaitų su Irena Kulšyte turi Domo močiutė? Ar ateis metas, kai guminukai bus dalijami už dyką? Dėl guminukų – neaišku, bet visi kiti atsakymai tavęs laukia šioje knygoje!

5. „Domas ir Tomas. Dingusios knygos mįslė“. Jaunojo poeto Tomo kūrinys laimi eilėraščių apie Vilnių konkursą. Tomas drauge su Domu, Upe, lietuvių kalbos mokytoju Kęstučiu ir mokyklos naujoku Kajumi džiaugiasi kelione į Lietuvos sostinę! Būtų kelionė kaip kelionė... Tačiau iš muziejaus dingsta pirmoji lietuviška knyga, o Kajus sudaužo brangų senovinį eksponatą...

Vilnius, dingsta Martyno Mažvydo „Katekizmas“, direktorius Mėmė nuvaro policijos furgoną ir susitinka su pačiu Dalai Lama... Tiek ir dar tiek (o tai reiškia ‒ dar daug daugiau) jūsų laukia naujausioje Domo ir Tomo nuotykių dalyje!

6. „Domas ir Tomas. Vasaros atostogų byla“. Ramios Domo ir Tomo atostogos netikėtai virsta tikru detektyvu, kai pro šalį praeina įtartinas vyrukas su pilnu krepšiu pinigų. Netrukus Domas ir Upės senelis apkaltinami banko apiplėšimu, nes visi įkalčiai – prieš juos! Ar pavyks Tomui ir Upei išgelbėti draugą ir senelį nuo cypės? O ar gali vagišius turėti didelę širdį?
Koks sutapimas – apie visa tai rašoma kaip tik šioje knygoje, kurią dabar laikai rankose! Atsiversk ir susipažink su hipnotizuojančiu plėšiku, tikra karatė meistre, dresuotomis skruzdėlėmis ir kitais personažais!
Būk budrus net per atostogas!

7. „Domas ir Tomas. Dingusios mergaitės byla“. Kai mokyklos direktorius Liudas Mėmė sumaišęs dienas sumano papokštauti Balandžio 1-osios proga, Miestamiesčio mokykloje belieka laukti dar vienos smagių nesusipratimų virtinės! Tačiau kai pamokos metu dingsta mergaitė, darosi jau visai nebejuokinga... Laimei, čia pasirodo kitoniškai pasaulį matantis vaikas, kuriam disleksija padeda viską sudėlioti į vietas!

Kur ji prapuolė? Gal tai nežemiškų būtybių darbas? Ar čia nagus prikišo juodoji magija ar baltoji karštinė? O gal šią istoriją tik išgalvojo Tomas Dirgėla, norėdamas parašyti dar vieną „Domo ir Tomo“ serijos knygą?

Būtent taip ir buvo, bet... bet vis tiek paskaityk – su Domu, Tomu ir Upe visada yra ką veikti!

8. „Domas ir Tomas. Dingusių katinų byla“. Upė su Tomu keliauja į gyvūnų prieglaudą. Mergaitė seniai svajoja turėti mielą, pūkuotą miaukiantį padarėlį! Bet greitai paaiškėja, kad visi katinai iš „Gyvūnų namų“ buvo tiesiog PAVOGTI! (Čia reikia patikslinti: jie BUVO NUKNIAUKTI!) O dar ir tie keisti laiškai su grasinimais, skirti mokytojai, kuriuos siuntinėja... pala pala – detektyvas Tomas? Kur dingo mieliausi pasaulio gyvūnai? Ar pavyks juos rasti? Ar Tomo nemeilė matematikai peraugo į piktus laiškus mokytojai? Kas? Kam? Už ką? Ko? Ką? Taip, klaustukų čia daugiau nei šauktukų, kabliataškių ar kitų skyrybos ženklų. Ir tai gali reikšti tik viena – TAVĘS LAUKIA DAR VIENA BYLA!

9. „Domas ir Tomas. Pasaulio pabaigos byla“. Štai ir dar vienos vasaros atostogos Miestamiestyje! Vaikų rankose telefonai, tėvų veiduose – ramybė, bet...
Bet čia atostogas sugriauna ne prastas oras, ne pabrangę ledai ir net ne būtinų perskaityti knygų sąrašas, o pati tikriausia PASAULIO PABAIGA!
Ar Domui, Tomui ir Upei pavyks visus išgelbėti? Kas yra šio chaoso kaltininkas? Ir ar tikrai tiek nedaug tereikia, kad šiandien ištiktų pasaulio pabaiga?
Visus atsakymus rasi šios knygos puslapiuose!

10. „Domas ir Tomas. Dingusio sniego byla“. Kol aplink visi džiaugiasi sniegu ir dovanomis, dviejų miestų – Miestamiesčio ir Kitamiesčio – vaikai nesulaukia nei sniego, nei dovanų! Nes kaipgi Kalėdų Senelis keliaus rogėmis ir šiauriniais elniais, kai lauke oras beveik primena pavasarį?

Tačiau greitai paaiškėja, kad abu šiuos miestus sieja... tualetinis popierius!

Ar jis gali būti kaltas dėl kažkur pradingusio sniego ir sugadintų Kalėdų? O gal prie to nagus prikišo meras Visvaldošaitis? Niekas to nesužinos, kol neperskaitys jubiliejinės mylimiausių vaikų detektyvų Domo, Tomo ir Upės istorijos!  

11. Ruošdamasis pristatyti dešimtąją serijos „Domas ir Tomas“ knygą Tomas Dirgėla sumano į renginį pakviesti ir pačius šių istorijų veikėjus – Domą, Tomą ir Upę! Netikėtai prie jų prisijungia ir Liudas Mėmė su Dana ir trim savo vaikais. Šaunioji kompanija į Vilnių atvyksta nusiteikę puikiai praleisti laiką: aplankyti muziejus, bibliotekas ir, žinoma, Gedimino pilies bokštą. Bet susiklosčius netikėtoms aplinkybėms, Gedimino pilies bokštas... pranyksta!
Panašu, kad ramiai paatostogauti jauniesiems detektyvams tiesiog nelemta – jų laukia dar viena mįslė!

Ar pavyks surasti akimirksniu pradingusį vieną svarbiausių sostinės simbolių? O gal čia neapsieita be magijos?

Atsiversk knygą ir pirmyn! Tavęs laukia nauji kultinių detektyvų nuotykiai!

„Kaip liūdna, kad ėmiau ir prapuoliau!“
Gedimino pilies bokštas

„Ačiū, kad skaitot!“
Tomas Dirgėla  



Taip pat rekomenduojame:
Jeigu Jus domina ši prekė, tikėtina jog sudomins ir šios: