Ieškoti prekės:
Detalesnė paieška

Maistas ir gėrimai

Maistas ir gėrimai
3.4 / 5
3.4 stars, based on 28 reviews

CHIA sėklos, 450 g.



Speciali Kaina: 4.50 €
4.50

 

CHIA sėklos, 450 g.

Sertifikuotos, pirmos kategorijos. Kilmės šalis: Argentina

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“, tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.

Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.

CHIA sėklų nauda:

sėklos labai maistingos — turi daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių, daržovių, sėklų ir grūdų; sugeria 9-12 kartų daugiau vandens nei pati sveria, tad jų suvalgius, organizmas kurį laiką bus prisotintas vandens; sumažina cholesterolio kiekį organizme; stabilizuoja cukrų kraujyje; lengvai virškinamos net jei praryjamos nekramtytos; atlieka žarnyno valymo funkciją; gerina susikaupimą ir koncentraciją; suteikia energijos ir ištvermės; pagerina širdies ir kraujagyslių būklę; puikus maistas norintiems sulieknėti; padeda organizmui ir kūnui atsigauti bei sustiprėti.

Kaip vartoti?

Rekomenduojama paros norma 10 – 15 g. Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos — jų nebūtina sumalti ar mirkyti, todėl jos puikiai tinka naudoti tieisiai beriant ant patiekalo. Chia sėklų skonis yra neutralus, todėl jos gali būti panaudotos daugelyje patiekalų — puikiai tiks padažuose, kokteiliuose, pudinguose ar tiesiog ant salotų ar duonos. Neutralus jų skonis nepakeis patiekalo skonio, tačiau pridės organizmui daug būtinų maistingų medžiagų!

Maistinė vertė 100g.:

1785 kJ/434 kcal: baltymų 17.6 g, riebalų 31.2 g (iš jų sočiųjų 6.1 g, mononesočiųjų 2.9 g, polinesočiųjų 22.3 g (Omega-3 18g, Omega-6 4.2 g)), natrio 20mg, angliavandenių 1.3 g (iš jų cukrų 1.2 g), skaidulinių medžiagų 38.7 g.



Taip pat rekomenduojame:
Jeigu Jus domina ši prekė, tikėtina jog sudomins ir šios: